Обдарована дитина вродині

/Files/images/1370538198_1330436899.jpg

1. Не чекайте, коли ваша дитина подорослішає, по­чинайте займатися з нею з раннього віку. Існують сприятливі вікові періоди для розвитку різних здіб­ностей, і при цьому помічено закономірність: чим раніше почати розв'язувати з дитиною задачі на розвиток здібностей ефективно мислити, тим на більші результати можна розраховувати.

2. Домашні заняття з розвитку мислення потрібно органічно вписати у вашу повсякденну взаємодію з дитиною. Ці заняття краще розглядати як спіль­ну гру.

3. Поєднуйте вимогливість до дитини з повагою до неї.

4. Прагніть діяти послідовно.

5. Постійно намагайтеся знаходити й використовува­ти нові, цікаві завдання. Новизна тісно пов'язана з такими важливими явищами, як здивування, ці­кавість. Пізнання починається з подиву.

6. Не тягніть час, прагніть діяти швидко. Учіть дитину схоплювати все на льоту. Здатність діяти миттєво надзвичайно важлива в житті, особливо під час розв'язання складних задач.

7. Навчіться відчувати настрій дитини. Займайтеся з дитиною лише тоді, коли вона і ви перебуваєте в гуморі. Навчіться зберігати гарний настрій про­тягом усього заняття.

8. Тривалість занять має бути невеликою. Устигайте припинити заняття до того, як воно набридне вам або вашій дитині.

9. Не бійтеся того, що дитина періодично буде веду­чим, а ви — веденим.

Кiлькiсть переглядiв: 753

Коментарi