/Files/images/13p_foto-600.jpg

Ірина ,мама 10- річної школярки , м. Мармарис , Туреччина :

« У школах тут не годують , у більшості шкіл навіть немає місць для їжі. Зазвичай у школі «Кантіна » - щось типу кафе . На обід дають годинну перерву і діти або йдуть їсти додому , або їдять в численних ресторанчиках , оточуючих школу . Ці заклади в свою чергу конкурують між собою , борються за клієнтів - школярів і персонал школи . Їду в таких ресторанчиках готують спеціально до початку шкільного обіду , на будь-який смак і з усякими знижками для учнів .
Є школи з 2-ма змінами , в них взагалі не дають часу на обід. І , крім цього , є школи « ятили » - це щось типу спецшкіл , де діти живуть , сплять. Ну і , звичайно , безліч приватних шкіл , в яких « у кожної свій закон». Загалом, по- різному.
Мені дочкина «система харчування» подобається - вона їсть в обід вдома. А якщо в обідній час я кудись йду, тоді даємо їй гроші на обід. Заздалегідь домовляємося , в якому з ресторанчиків вона буде їсти , і що ».

Марія , мама першокласниці , м. Берлін , Німеччина

«У нас школа приватна . Ми дитини забираємо під вечір. Навчальний заклад годує дітей один раз на день - на обід дають щось одне: або перше (суп ) , або друге (каші з відбивною або котлетою ) . І сік або чай. Правда , на перервах іноді дають молоко , фрукти , цукерки. А взагалі просять давати дитині з дому їжу на сніданок і на полуденок - тут вже хто що дає.
Мені б , звичайно , хотілося , щоб дитину годували всі три рази на день ».

Марго ,мама 13- річного школяра ,м. Гренобль , Франція

«У тій школі , де вчиться син , шкільний обід коштує 3 євро в день. Меню у них дуже різноманітне , завжди є вибір: часто равіолі (італійські пельмені ) , філе , печеня з телятини під грибним соусом. На десерт - скибочка дині , плавлений сир , шоколадний крем. Дуже часто діти тільки десерт і з'їдають. Можуть ще хліб пожувати . А ось основні страви ні в яку! Овочі , наскільки я знаю , також залишаються з'їденими . А меню , до слова , затверджується спеціалістами і відповідає дієтичним і санітарним нормам.
Багатьом батькам навіть не подобається , що школярам надають такий вибір . Вважають , що вони обирають саме смачне , а те, що корисне - зовсім не їдять. Як на мене , головне, щоб голодними не ходили. Нічим шкідливим їх у школі вже точно не нагодують ! ».
Кiлькiсть переглядiв: 722

Коментарi