Вчителі української мови та літератури

Піщемуха Тетяна Василівна,
Габаідзе Ганна Василівна.
Герасимова Любов Василівна - керівник МО

/Files/images/PB110889-1.jpg

Мов на світі є багато,А рідна мова – в кожного одна,Вона у серці в будень і у свято,Свята і найдорожча нам вона.

Борис Харчук, «Слово і народ»

Рідна мова на рідній землі.

Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця- українська. Любов до рідної мови починається з любові до своєї Батьківщини, з любові до свого рідного краю.

/Files/images/mo_vchitelv_ukransko_movi/20190221_140031.jpgЗа традицією щорічно в Нижньосірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 9 листопада відзначається День української писемності та мови.

У цей день у початковій школі під назвою «Шануймо рідне слово!» пройшли виховні бесіди, вікторини, гра «Збудуй речення». Учні 5-7 класів із задоволенням складали метаграми, загадки-жарти, кросворди, головоломки та написали радіо-диктант, у якому взяло участь 11 учнів нашої школи. А головною подією стало свято «Рідна мова на рідній землі», яке підготувала вчитель української мови та літератури Л.В.Герасимова.

У актовій залі зібралися батьки, вчителі та школярі-учасники свята. На фоні тихого звучання пісні «Доля солов’їна» господар із господинею (учні 11-Б класу) привітали гостей, після чого діти 3-А та 4-А класів (класні керівники Піун Н.В., Кальян Т.М.) декламували вірші. Учасники заходу розповідали про важливу роль української мови в консолідації українського суспільства. Захід пройшов у теплій, святковій атмосфері. Виступи учнів прикрасили різноманітні конкурси на знання рідної мови, під час яких вони виявили кмітливість та міцні знання. Розповіли про витоки рідної мови, її місце серед інших слов’янських мов, виникнення письма, зміну шрифтів та алфавіту. Було наведено історичні факти щодо гноблення і нищення української мови.

Любити і шанувати рідну мову, закликала учнів заступник директора з навчально-виховної роботи Ольга Клочко, вітаючи школярів зі святом. А ще на свято було запрошено члена національної спілки журналістів України Віту Копенко, яка звернула увагу на багатство і красу української мови та необхідність її вивчення.

З року в рік у школі підноситься престиж української мови – цього нетлінного скарбу народу. Тож закликаємо всіх берегти, шанувати мову наших предків і як святиню передавати її наступним поколінням. Хай «чистіша від сльози» буде вона і «вірно й слухняно» служить сучасникам і нащадкам славного роду!

Керівник МО учителів української

мови та літератури

Л.В.Герасимова.

Шевченківський тиждень!

З метою вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, виховання, любові й поваги до спадщини, яку залишив поет, сприяння усвідомлення учнями великого внеску Кобзаря у розвиток мистецтва України з 10-15 березня у Нижньосірогозькій ЗОШ був проведений Шевченківський тиждень.

Упродовж цього часу вчителі української мови й літератури Герасимова Л.В., Піщемуха Т.В., Габаідзе Г.В. та бібліотекар Куца Т.І. провели різноманітні заходи: флешмоб «Читаємо Кобзаря» виставка газет, ілюстрацій, малюнків до творчості

/Files/images/mo_vchitelv_ukransko_movi/шро.jpgТ. Шевченка ( 1- 9 класи)

Квест «Мовно-літературна мозаїка» – інтелектуальна гра (5-6 класи), яка допомогла школярам поринути у світ краси рідної мови, ушанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

/Files/images/mo_vchitelv_ukransko_movi/рмиа.jpgПроект «Дерево мудрості»

Година поезії «Ми любимо Україну» (5-11 класи)

Інформдайджест «Т.Шевченко – син українського народу» провели учні 7-А, 9-Б класів.

Відеопроект «Творчий геній Т.Шевченка»

/Files/images/mo_vchitelv_ukransko_movi/ль.jpgВиховна година «Звучи над нашим рідним краєм вогненне слово» (10-Б кл.)

Тиждень закінчився Днем чистого, грамотного мовлення «Говоримо лише українською»

Змінюються часи, але незмінним, не прочитаним і не розгаданим залишається Тарас Шевченко. Заходи, які були проведені у нашій /Files/images/mo_vchitelv_ukransko_movi/20190228_132830.jpgшколі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Григоровича Шевченка в розвиток української культури, мови /Files/images/mo_vchitelv_ukransko_movi/20190228_135832.jpgнашої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 1008

Коментарi