День захисника України!

2018-10-14

З 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва). Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у нашій школі пройшло досить широко.

Навчальний тиждень почався із інформативної години «Мужність і відвага крізь покоління». В кожному класі була проведена виховна година, присвячена історії України та історії українського війська. Шкільна бібліотека запросила всіх користувачів ознайомитись з книгами на книжковій виставці «Україна на крутих зламах історії». Шкільний бібліотекар разом з лідерами учнівського самоврядування провели усні журнали « Свято покрови», « Літературна спадщина козацтва».Майже учні всіх класів організували спортивно- розважальні конкурси « Козацькі розваги». Протягом жовтня місяця була проведена волонтерська акція “Краплинки добра для захисника України”, в якій активну участь взяли учні 1-11 класів та вчителі школи. Було зібрано і передано волонтерам коробки із макаронами, крупами, чаєм, кавою, консервами, консервацією , а найголовніше - дитячі малюнки, обереги та листи.Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Кiлькiсть переглядiв: 214

Коментарi