ВЧИТИСЯ ЦІКАВО І ЛЕГКО!

2018-12-28

/Files/images/onovlennya_shkoli/DSC_0183.JPG

/Files/images/onovlennya_shkoli/DSC_0192.JPGОдним з головних питань, що турбує сучасне суспільство, є якість освіти. Особливо важливим воно є для жителів невеликих містечок та селищ. Не секрет, що сучасна освіта потребує використання як сучасних методик, так і сучасного обладнання. Після здобуття незалежності наша держава переживала нелегкі часи, коли і для батьків, і для вчителів стало звичним використання застарілих або саморобних наочних та дидактичних посібників. Особливо від цього страждало викладання предметів природничо-математичного циклу.

/Files/images/onovlennya_shkoli/IMG-90df558cd15a0fd26173d65e81c32edb-V.jpgПроте настали і на Сірогозщині освітні зміни. За рахунок коштів районного бюджету, напередодні Новорічних свят, отримали сучасне навчальне обладнання кабінетів фізики, біології, хімії, географії та математики.

Китайський філософ Конфуцій якось сказав: «Скажи мені – я забуду, покажи мені – я запам’ятаю, дай зробити разом з тобою – і я зрозумію!». Саме тому головним критерієм вибору приладдя стали його наочність та орієнтованість на практичні вправи. Подарунки під ялинку у цьому році /Files/images/onovlennya_shkoli/IMG-60d4264bc92585391b6b1ff3deb779f7-V.jpgотримують не лише наші учні, а й вчителі. На сьогодні Нижньосірогозькою школою вже отримані настінні комплекти навчальних стендів та портрети вчених. Кабінет хімії збагатився навчальними наборами для роботи в групах, набором хімічних речовин та приладдям для проведення хімічних демонстрацій та дослідів. Не нарадуються учні, розглядаючи новенькі гербарії рослин, колекції насіння, плодів, ґрунтів в лабораторії кабінету біології. Муляжі внутрішніх органів та скелети для вивчення будови тварин та людини перехоплюють подих та надихають на подальші дослідження. З новими транспортирами, лінійками та кутниками старшокласники легко тепер будують геометричні фігури та тіла. Моделі стереометричних тіл розвивають просторове мислення та уяву, а після роботи з моделями дробів кожний п’ятикласник створить дробовий вираз.

З сучасним метеорологічним приладдям (барометр, термометри, гігрометр), що оселилося в кабінеті географії, школярам не лише цікаво спостерігати за змінами погоди, а навіть й робити короткочасні прогнози. З наборами гірських порід та корисних копалин учитель більш зрозуміло розкриє відповідні теми та зможе організувати дослідницьку роботу в групах. Користуючись компасом, жоден з учнів не загубиться під час орієнтування на місцевості.

Цікаво й змістовно навчатися з новим обладнанням та посібниками!

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi