Закликаємо воду до Сірогозщини!

2019-03-22

/Files/images/vihovn_godini/P3221151.JPG

/Files/images/vihovn_godini/P3221159.JPGВода є унікальним елементом Земної поверхні і саме через наявність великої кількості води нашу Землю також називають «Блакитною планетою». Проте замало цієї блакиті у нашому сухому степовому регіону. Останнім часом усі зусилля /Files/images/vihovn_godini/P3221130.JPGнародного депутата Сергія Володимировича Хланя та /Files/images/vihovn_godini/P3221123.JPGгромадськості спрямовані на повернення водних ресурсів до нашого краю, а саме - заводнення балки Великі Сірогози. Тож у Нижньосірогозькій ЗОШ І-ІІІ ст. Всесвітній день води пройшов під гаслом «Закликаймо воду до Сірогозщини!».

Для найбільш широкого розкриття питання водних ресурсів педагогічним колективом було вирішено залучити науку, технології та моделювання, що є основними елементами STEM- освіти сучасності. Під час виховних заходів у початковій школі діти проводили досліди, створювали проекти, реалізовували своє бачення ролі води через мистецтво (STREAM-освіта): заходи «Кругообіг води в природі», « Чарівниця вода», «Запам’ятай на майбуття: Земна вода – Землі життя», «Жителі прісноводних водойм». Діти ознайомилися із значенням холодної джерелиці в людському житті, відображенням його у легендах, віршах, прислів’ях, приказками, піснямх, що стосуються води. Учні 1-х класів оформили виставку малюнків «Вода – джерело життя».

Старшокласники приділили увагу науковій стороні проблеми водо забезпечення. Юні дослідники дізнавались хімічні властивості води, фізичні якості демонстрував настільний міні-водоспад . Роль води для здоров'я людського організму та правила поводження на великій воді та біля водойм розглядалася під час бесід, семінарів, круглих столів та дискусій - «Турбота про наші водні ресурси є справою кожного», «Чи достатньо води в світі?»,«Водні ресурси для здоров’я», « Н2О для майбутнього», «Вода та стихійні лиха». На математиці учні робили розрахунки та вчилися економити воду у побуті. Англійською мовою обговорювались в групах екологічні проблеми сучасності. Роль води у розвитку цивілізації розкрили юні дослідники історії.

Підсумковим заходом Всесвітнього дня води стала конференція «Перспективи та розвиток Балки Великі Сірогози», на якій були присутні гості: завідуюча КУ «Нижньосірогозький районний методичний кабінет» Голобородова М.М., начальник КУ «Балка «Великі Сірогози» Недобер С.М., інженер з використання водних ресурсів Ткаченко В.М., спеціалісти селищної ради Конюх С.В. та Варлан І.О. Сергій Миколайович зазначив, що за сприяння народного депутата України Сергія Хланя нарешті, за довгі роки пересихання русла балки, у жовтні 2018 р. розпочалася подача дніпрової води до нашого краю. Потім більш детально розповів про стан проходження та наповнення водою балки Великі Сірогози. Василь Миколайович представив перспективи забезпечення нового проекту «Груповий водогін Іванівка - Нижні Сірогози». Наостанок агітбригада «Еко Зелена Планета» порадувала присутніх своїм виступом, де ще раз привернула увагу актуальності та важливості збереження водних ресурсів нашої планети та краю зокрема. Тож закликаймо воду до Сірогозщини!

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi