• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Природоохоронна акція « Допоможемо зимуючим птахам»

Природоохоронна акція « Допоможемо зимуючим птахам»

2020-02-10

/Files/images/SAM_0235.JPG

Спостерееження за птахаами, або бердво́чінг — любительська орнітологія, один із видів рекреаційної активності що включає спостереження та вивчення птахів.Спостереження проводяться візуально або за допомогою бінокля.

Для юних орнітологів Нижньосірогозького опорного закладу ПЗСО такі спостереження мають наукове значення — любителі птахів збирають інформацію щодо поширення місцевих видів птахів, зальоти рідкісних видів, беруть участь в моніторингу за популяціями птахів рідного краю, розвішують годівнички у зимовий період для пернатих .

Орнітологічні спостереження за видовою різноманітністю птахів нашої місцевості, екскурсії до шкільного парку, скверу, зимовий облік птахів - одне з найважливіших завдань групи юних орнітологів під час проведення навчальних занять курсу за вибором « Природа рідного краю як складова здоров’я»( 6-Б клас, учитель біології Пантелей Г.Г.). Одночасно шостикласники й пернатих підгодовували , бо ця звичка робити добрі справи виховується змалечку. Природоохоронна акція проводиться з метою виховання дбайливого ставлення, практичних дій з охорони та збереження орнітофауни.

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi