Сто доріг – одна твоя

2020-12-15

/Files/images/zustrch/изображение_viber_2020-12-14_11-38-05(1).jpg

/Files/images/zustrch/изображение_viber_2020-12-14_15-17-17 -(1).jpgУ 2021 р. згідно нових вимог до складання ДПА та ЗНО здобувачі повної загальної середньої освіти мають продемонструвати свої знання щонайменше з 4 предметів (5 - для тих, хто планує вступати до вищих навчальних закладів). Деякі випускники ще стоять перед нелегким вибором професії, який має вплинути і на вибір предметів ДПА/ЗНО. Часто жителі сільськогосподарських регіонів поверхнево обізнані із спеціальностями інших економічних галузей країни, тому важливим завданням закладу освіти є профінформування старшокласників.

Нижньосірогозький опорний заклад ПЗСО налагодив зв'язок із Херсонською філією Національного університету кораблебудування імені Адмірала Макарова. Напередодні зимових свят, під час ZOOM-конференції наші випускники та випускники Сірогозького закладу ПЗСО, зустрілися з викладачами НУК ім. адмірала Макарова: заступником завідувача кафедри зварювання, доцентом Лой С.А. та заступником директора з навчальної роботи, кандидатом технічних наук Дудченком О.М., які ознайомили з історією та факультетами вищого навчального закладу. Учні дізналися про напрямами підготовки спеціалістів як за кошти бюджета, так і за кошти фізичних та юридичних осіб. Ознайомились з матеріально-технічною та навчальною базою Філії, устаткуванням лабораторій, умовами навчання та проживання. Крім того, заступник директора з навчальної роботи Олег Миколайович довів до відома присутніх про безкоштовні дистанційні підготовчі курси для абітурієнтів з предметів ЗНО (української та англійської мов, математики і фізики). Учні, що відвідали перші заняття, поділилися позитивними відгуками про якість роботи викладачів ВНЗ.

Наостанок кораблебудівники відповіли на запитання учнів, у т.ч. Доцент НУК, кандидат економічних наук, Надточій І.І. більш детально охарактеризувала спеціальності економічного спрямування, які можуть опанувати студенти закладу.

Приємні враження від зустрічі отримали не тільки учні закладів освіти, а й присутні вчителі.

Кiлькiсть переглядiв: 368

Коментарi