Клуб правових знань

2019-02-27

/Files/images/SAM_8778.JPG

Найвавжливішим завданням сучасної української школи є формування майбутнього країни, виховання відповідальних людей, гідних громадян своєї держави. Визначальною характеристикою громадянської зрілості є розвинена правоcвідомість – усвідомлення особою своїх прав, свобод, обов’язків, позитивне ставлення до закону. Передумовою формування та розвитку правосвідомості особистості є насамперед правова освіченість і здатність керуватися відповідними знаннями в умовах сучасного суспільного життя . Сьогоднішня школа – це майбутнє правової держави. Її завдання – закласти основи правових та громадянських знань, сформувати правову культуру учнів та батьків..

Вагоме місце в правовому вихованні учнів 5-Б класу ( класний керівник Пантелей Г.Г.) посідає правовий клуб в межах Клубу « Батьки і Діти». Тема, яка розглядалась у присутності хлопчиків 5-Б класу, їх батьків, - « Профілактика булінгу серед молодших підлітків». Мета заходу: виховання в учнів особистісних рис громадянина України, загальнолюдських духовних ціннісних орієнтацій, сприйняття прав людини .

Завдання клубу:

- сформувати правову культуру особистості:

- навчити учнів діяти в різних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права, аналізувати з правової точки зору процеси та ситуації, що відбуваються у колективі підлітків, використовувати правові знання та навички поведінки для реалізації і захисту прав;
- формування активної позиції особистості; набуття досвіду громадських дій, демократичної поведінки й ефективного спілкування;
- розвиток умінь і навичок конструктивно-критичного мислення, комунікативних навичок, ініціативи, самостійності, навичок колективної діяльності й прийняття колективних рішень.
На засідання клубу правових знань були запрошені практичний психолог школи-Махрова І.О.та інспектор з Ювенальної превенції Нижньосірогозького В П Каховського В П Г У Н П в Херсонській області старший лейтенант поліції Онищенко Ю.Д. Практичним психологом проведено консультації, надані рекомендації батькам та учням з питань попередження булінгу в середовищі молодших підлітків. Онищенко Ю.Д. провів просвітницьку роботу з батьками , учнями, надав рекомендації батькам в плані комплексного підходу до виховання, забезпечення єдності свідомості та поведінки, вміння самостійно приймати рішення та як діяти у правовому полі. Провів бесіду про поєднання поваги до особистості з вимогливістю та надав батькам поради про те , як допомогти дитині зміцнювати захисні сили особистості та організму підлітка.

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi