Шкільне пробне ЗНО-2020!

2020-01-21

/Files/images/zno/DSC_4506.JPG

/Files/images/zno/изображение_viber_2020-01-22_14-18-19.jpgПроцедура зовнішнього незалежного оцінювання – це щорічне випробовування для випускників. Випробовування має на меті виявити наявний рівень знань та умінь здобувачів повної загальної середньої освіти, але часто стає ще випробовуванням охайності, пунктуальності та психічної стійкості. З метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця /Files/images/zno/изображение_viber_2020-01-22_14-20-07.jpgщороку державою для випускників організовується пробне ЗНО за кошти учасників. З різних причин частина учнів 11-го класу не приймає участь у цьому заході, тому адміністрація опорного закладу піклується про створення можливості для усіх дітей випробувати свої сили та налаштуватися на майбутні випробовування.

/Files/images/zno/изображение_viber_2020-01-22_14-20-09.jpg22.01 у стінах Нижньосірогозького опорного закладу ПЗСО учні 10-11 класів прийняли участь у шкільному пробному ЗНО з української мови та літератури, історії України та математики – на вибір. Захід було організовано з повною імітацією пробного ЗНО. Напередодні учасники переглянули Фільм-пам'ятку для учасників зовнішнього незалежного оцінювання Українського центру оцінювання якості знань, а вчителі, що виконували роль інструкторів одержали типову промову інструктора. В день проведення у вестибюлі школи на учасників з паспортами очікувала в.о. директора опорного закладу Клочко О.А. – відповідальна за «пункт проведення тестування». Ольга Анатоліївна роз’яснила учасникам процедуру проходження на пункт тестування та спрямувала до вивішених загальних алфавітних списків. Надалі учні отримали доступ до робочого місця згідно державної процедури та розпочали тестування.

Пробне тестування є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, і старшокласники отримали змогу ознайомитись із стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання. Діти виконали пробний тест і попрактикувалися в заповненні бланків відповідей. Таке шкільне пробне ЗНО допомагає учасникам навчитися ефективно розподіляти час та психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Перевірені вчителями-предметниками бланки відповідей з переведенням у бальну шкалу за минулорічними рекомендаціями були повернуті учасникам, щоб ті мали змогу оцінити свій рівень навчальних досягнень.

Отож, побажаємо учасникам шкільного пробного ЗНО – 2020 зробити відповідні висновки та впевненості у своїх силах у державному тестуванні!

Кiлькiсть переглядiв: 201

Коментарi