Проблема харчування учнів у школі в останній час стоїть досить гостро. Якщо учні молодшої школи в цілому забезпечені гарячею їжею коштом держави, то забезпеченність учнів середньої та старшої школи давно викликає занепокоєння.
Громадське обговорення проблеми харчування дітей у школі показує , що основними варіантами її вирішення є наступні шляхи:
Варіант 1 . Вранці дитині загортають пакет з їжею ( згорток , кладку , тормозок , упаковку) . При цьому :
• деякі діти із задоволенням їдять цей сніданок ,
• деякі викидають його по дорозі ( соромляться потім розгортати пакет з їжею в класі при однолітках )
Варіант 2 . Мама дає дитині кишенькові гроші , щоб він щось собі купив поїсти. Дитина розпоряджається цими грошима таким чином:
• дитина їсть в шкільній їдальні (гаряче : перше , друге страви).
• дитина купує в буфеті « перекус » і їсть всухом'ятку .
• дитина купує « перекус » на вулиці в кіоску .
Варіант 3 . Дитина взагалі не купує їжу і не їсть у школі , "економлячи" гроші на якісь інші потреби.
У стінах навчального закладу дитина проводить більше половини дня , а то й до вечора. Морити голодом - не вихід.
Ідеальна їдальня в фантазіях школяра напевно подає на сніданки гамбургер з цукерками , а на обід два гамбургера з колою та цукерками. Ні про які каші і, тим більше , супи і мови бути не може. Добре , що складати свій раціон підліткам не дозволяють. Інакше вже сьогодні все молоде покоління страждало б від порушення обміну речовин , алергій , цукрового діабету та ожиріння.
Шкільна їдальня враховує не стільки побажання школярів , скільки вимоги батьків , вчителів , дієтологів та інших фахівців. Така їдальня забезпечує учням раціон для поповнення витрачених калорій.
Вчені встановили , що показники роботи серця і дихання школярів під час уроків майже такі ж , як у космонавта , що знаходиться в невагомості. Поки учень сидить за партою , його емоційна та інтелектуальна навантаження настільки велика , що він витрачає величезну кількість калорій. Якщо говорити мовою цифр , мозок школяра витрачає майже 25 % отриманої з їжею енергії , в той час як «голова» дорослого - тільки 3-4%.
Тому якщо учень знаходиться в школі більше п'яти годин , він повинен поїсти як мінімум , два рази. У шкільній їдальні подають гарячий сніданок/ обід, який поповнює сили школяра на решту «робочого» дня. Суп на обід , як би його не ненавиділи підлітки - обов'язковий . Це тепла, ситна і легко засвоюване страва, яка швидко відновлює сили після уроків. Крім того , в ньому багато води , яка потрібна для успішного навчання .
Ось улюблені всіма школярами булочки - якраз не обов'язково. Їх споживання бажано контролювати , як і споживання кондитерських виробів.
Шкільна ідальня дозволяє організовувати шкільне харчування за принципом 2 в 1: корисно і зручно. Мамі не треба переживати куди подінеться пакунок з їжею або на що витратяться гроші, а підліток буде ситий і здоровий.
Jennydialp
2016-11-12 20:43:05Пляжные секси девчёнки, и море другого интересного с Кубы: https://www.youtube.com/watch?v=uIRmkIiiG8M Обсуждаем!...)...